.
     Kan du ikke læse nyhedsbrevet - Se online version i din browser ›
.
Ansøgningsfrist nærmer sig, REGIOSTARS 2021 og afslutningskonference for 2014-2020-programmerne
.
.

Specialiseret iværksætterindsats for turisme: Ansøgningsfristen nærmer sig!

Frem til på fredag den 28. maj 2021 kl. 12.00 modtager Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansøgninger fra konsortier af offentlige turismeaktører, de tre nationale turismeudviklingsselskaber, Danske Destinationer og øvrige relevante partnere, som vil gennemføre et projekt, der skal styrke startups i turismeerhvervet. Målet er, at flere iværksættere udvikler sig til vækstiværksættere. 

Indsatsen finansieres under den nye REACT-EU-prioritetsakse i socialfondsprogrammet.

Læs mere om den specialiserede iværksætterindsats for turisme ›
. REACT-EU-logo
.
.
.

Save the date: Afslutningskonference for 2014-2020-programmerne

30.september .

Vi markerer afslutningen af 2014-2020-programmerne med en konference i Vejle torsdag den 30. september 2021.

På konferencen vil vi samle op på læring og resultater fra programperioden. Prioriteterne i de kommende strukturfondsprogrammer for 2021-2027 vil også blive præsenteret. 

Mere information og link til tilmelding forventes at komme inden sommerferien, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

.
.

Fire danske projekter indstillet til REGIOSTARS Awards 2021

Danmark har netop indstillet fire projekter til REGIOSTARS Awards, som er EU-Kommissionens årlige prisuddeling. Målet med REGIOSTARS Awards er at finde de bedste og mest innovative EU-støttede projekter, som kan inspirere andre.

I år har EU-landene kunnet indstille projekter inden for kategorierne Smart Europe, Green Europe, Fair Europe, Urban Europe og årets særlige tema European Year of Rail 2021.

De indstillede danske projekter er:

  • NordVest Smart Production (Smart Europe)
  • Bæredygtige synergier (Green Europe)
  • Alle unge med imidt (Fair Europe)
  • FleXskrald (Urban Europe)

I løbet af sommeren nominerer EU-Kommissionen finalisterne i konkurrencen, og derefter får den europæiske befolkning lov til at stemme på deres favoritprojekter.

Vinderne af REGIOSTARS 2021 kåres i december.

Læs mere om REGIOSTARS Awards 2021 ›
.
Regiostars2021
.
.
.

Danske erfaringer med sociale indkøb skal hjælpe andre EU-lande

EUmegafon .

Operatøren Projekter imidt i Aarhus, som driver det store socialfondsprojekt Rummelig imidt, skal give resten af EU idéer og inspiration til arbejdet med socialøkonomiske virksomheder.

Det sker ved European Social Economy Summit 2021 i dag og i morgen, hvor Projekter imidt holder oplæg og deltager i workshops om sociale indkøb. Deltagerne skal især høre om den socialøkonomiske leverandørportal, som er udviklet gennem Rummelig imidt for at hjælpe kommuner med at købe socialt ansvarligt ind.

Konferencen er for alle interesserede, og det er gratis at deltage.

Læs mere om European Social Economy Summit 2021 og find link til tilmelding ›
Læs historien om Rummelig imidts indkøbsportal ›
.
.

Digitalisering: Da Peters virksomhed smed papiret, steg omsætningen

I fire nordjyske kommuner er over 40 virksomheder kommet med på digitaliseringsbølgen med hjælp fra regionalfondsprojektet NordVest Smart Production (NVSP).

En af dem er Aalestrup-virksomheden J-coating, der arbejder med overfladebehandling. Gennem projektet er virksomheden blevet klædt digitalt på til fremtiden. 

.

Da NVSP første gang kom på besøg, var vi otte ansatte. I dag er vi 19, og en stor del af den jobvækst skyldes samarbejdet med NVSP og eksperterne. Vi har øget salget, fordi vi har fået flere certificeringer og en digitalt understøttet produktion. Vi har øget produktionen, fordi vi har effektiviseret, og som en bonusgevinst overvejer vi at grundlægge en ny virksomhed til laserrensning,” fortæller direktør i J-coating Peter Frederiksen.

.

Direktør i J-coating Peter Frederiksen (th.) sendte sin virksomhed ud i omfattende innovations- og digitaliseringsproces, da han i 2017 gik med i NordVest Smart Production (NVSP). I dag er virksomhedens produktion nået 70 pct. af vejen mod at blive papirløs. Til venstre programdirektør i NordVest Smart Production Henrik Egestad. Foto: Fonden Autonomous

Læs hele historien om J-coating, der fik hjælp til digitalisering ›
.
jcoating
.
.